fbpx

Office 365

Microsoft 365

Een goed voorbeeld van het gebruik van de Public Cloud is Microsoft 365. Hierbij zijn je Office programma’s (apps) beschikbaar via een webbrowser en is het er eigenlijk volledig op ingericht om in de Cloud te werken. Als je wilt, kunnen je gegevens online worden opgeslagen zodat je bijvoorbeeld altijd de beschikking hebt over je mail. Je bestanden kunnen worden opgeslagen in SharePoint, en je hebt dan eigenlijk geen lokale computer of server meer nodig.

Omdat je niet altijd volledig in de (public) Cloud kunt of wilt werken, hebben sommige varianten van Microsoft 365 de mogelijkheden om de software ook nog lokaal te gebruiken op bijvoorbeeld je laptop of tablet. Dat werkt in sommige gevallen gewoon prettiger, maar soms moet het ook omdat je andere software (nog) niet samenwerkt met de Web-based versie. Je maakt er dan natuurlijk nog wel gebruik van dat je gegevens in de Cloud worden opgeslagen. 

Het model van Office365, dat in een maandelijkse abonnementsvorm wordt aangeboden, heeft meerdere voordelen. Zo kan/mag een gebruiker op meerdere ‘apparaten’ dezelfde licentie gebruiken en beschik je altijd over de laatste versie. Daarnaast zijn de licenties vaak per maand opzegbaar en/of uitbreidbaar. Dat zorgt voor grote flexibiliteit. We adviseren je graag welke Microsoft 365 variant voor jou het meest geschikt is.